+47 480 54 002 post@atelierilsvika.no

Folk på huset

Interiørarkitekt og Sivilarkitekt MNAL

Vigdis Helmersen

Arkitektkontoret tegneARK as jobber med arkitektur i en stor bredde av faget. Arbeidene spenner fra eiendomsutvikling, byutvikling, reguleringsplaner, byggesøknader, prosjektering av boliger mm., interiøroppdrag og produktdesign. Kontoret består pr.i dag av meg, Interiørarkitekt og Sivilarkitekt MNAL Vigdis Helmersen.
Virksomheten har sentral godkjenning i tiltaksklasse 2 for Arkitekturprosjektering og Ansvarlig søker.
Jeg er utdannet sivilarkitekt(cand. arch.) ved Det Kgl. Danske Kunstakademi med master og diplom på By- og Landskabsplanlægning (nå urban design) i 1996. Interiørarkitekt master ved Skolen for Boligindretning i 1983 (nå Danmarks Designskole).
E-post: tegneark@gmail.com Tel: +47 95 92 06 10

Interiørdesigner

Arkipel Interiørdesign AS har bred erfaring når det gjelder prosjektering og gjennomføring av private og offentlige prosjekter. Har opparbeidet gode kontakter med lokale håndverkere. Vi legger stor vekt på kreative og funksjonelle løsninger, med fokus på miljø og universell utforming. Vi legger vekt på å forstå kundens behov og de økonomiske rammene.

Ekte varer

Håndverk – smak på ordet. Når et par hender virker, tilvirker, til det verker – først da oppstår det helt unike, det ekte og det vidunderlige.

Plan og offentlig forvaltning

For Plansmia AS er kunden i fokus, med sterk forankring i fag, lovanvendelse, prosess, leveranse og service. Plansmia AS har lang erfaring med offentlig forvaltning. Planprosesser kan være komplekse og betinger ofte samarbeid med andre fagområder for å få belyst problematikk i detalj.

En flerfaglig arkitekturbedrift

Agraff arkitektur – arkitekt i Trondheim, en flerfaglig arkitekturbedrift, stiftet i 2001. Agraff har etablert seg med helhetlig utforming av planer, bygninger og landskap, og har opparbeidet en mangfoldig portefolio med nasjonalt og internasjonalt anerkjente prosjekt. Agraff består av arkitekter, reguleringsarkitekter og landskapsarkitekter, og bruker bredden av vår kompetanse i prosjektene.

Design – illustratør

HØYDARE design og illustrasjon

Høydare er et selskap som tilbyr grafisk design, illustrasjon og foto. Samarbeider i tett dialog med kunder som NTNU (Ocean Week og ZERO Emission) Trondheim Spektrum, RIngve Musikkmuseum, Olavsfestdagene og Kagge forlag.

Møter med kunden og levering av ferdig resultat skal alltid være en Høydare.

 

Keramikk og kunsthåndverk

Utdannet ved Kunstskolen i Trondheim og Bergen Kunsthåndverkskole mm. Jobber allsidig både med keramikk som kunsthåndverk, med utsmykninger og offentlige innkjøp – men også med kunst-prosjekt av forskjellig slag, uten at keramikk trenger å være en del av dette.

Foto: synlig.no

Kommunikasjon og design

Arc Giraff har i 16 år skisset og tenkt, designet og testet, kodet og innovert. Vi er et fullblods reklamebyrå som leverer de fleste reklametjenester fra design, strategi, konsept til tekniske løsninger og apper. Arc Giraff har avdelinger i Vadsø, Stavanger og Trondheim. Vi trives særlig i skjæringspunktet mellom kreativitet og strategisk markedsføring, og har derfor stor spennvidde i både uttrykk og løsninger.

Ragnhild Tekstildesign

Bybliko kleskolleksjon / Vakre drakter

Jeg jobber innen tekstil og klesproduksjon

De siste årene har jeg laget en kleskolleksjon i lin for damer. Designet er tuftet på min kjærlighet til arkitektur og rene linjer. Det er tidløst, klassisk og elegant – akkurat som lin. Kolleksjonen er skapt ut fra tanken om at kroppen spiller den største rollen og klær skal kjennes behagelig å være i, akkurat som huset vi har rundt oss.

Lin kolleksjonen selges i noen butikker men har også en salg side på nett: www.bybliko.no

Fra tidligere av har jeg også designet stilrene tradisjonsplagg med mye symbolikk. Draktene blir da sydd etter kundens mål og kunden får være med i bestemmelsen på farger og detaljer rundt drakten. På det viset blir hver drakt helt unik.

Draktene har nettsiden: www.vakredrakter.no

Arkitekturfotograf

Kristoffer Wittrup er en dansk kommersiell fotograf med base i Trondheim. WITTRUP AS har erfaring innen for alle fotografiets sjangrer, like fra portrett- og bedriftfotografering til reklamefotografiets nisjer som arkitektur-, mat- og produktfotografi.
WITTRUP AS holder til i Atelier Ilsvika med et fantastisk studio, men er selvfølgelig alltid på farten, hvis dere f.eks. ønsker fotograferingen til dere. Du er alltid velkommen til en uforpliktende prat!

Strategisk design & interiørarkitektur

FORMÅL
Vi har som formål å hjelpe oppdragsgiver med å finne praktiske løsninger og en visuell identitet som styrker bedriftens egenart og inntjening.

VÅRT FOKUSOMRÅDE
Det er kundens forretningsidé som er fundamentet for et vellykket prosjekt. Sammen med eier/ markeds- ansvarlig analyserer vi firmaet/ firmaets aktivitet slik det fremstår i dag, og hvordan man ønsker at det skal fremstå i fremtiden.»Branding» av produktet skal stå i fokus. I den fasen er det viktig at vi får innsyn i hvilke mål oppdragsgiveren har for sin virksomhet. Firmaets sjel må «fanges» slik at den kan gjenskapes i bl.a. rommessige opplevelser som «genetiske» avtrykk av forretningsidéen.

Foto: synlig.no

Økologisk produkt- og systemdesign

Forankret i industridesign, tar Gaia Trondheim utgangspunkt i menneskelige behov, økologi og estetikk i utforming av produkter og systemer. Prosjektene er rettet mot bygg, industri eller design for organisasjoner. Gaia Trondheim baserer seg på 10 års forsknings- og designerfaring.

Keramiske skulpturer

Møtet med andre mennesker og naturopplevelser er inspirasjonskilder for keramiker Elin Rødahl Thingnes.
I arbeidet med leira brukes ofte fysiske minner og gjenstander, det kan være pyntegjenstander, oldemors gamle blondegardiner, et kjolestoff eller en strikkejakke. Når de kjevles inn i leira skaper de unike mønstre som forteller historier. Strå, kornaks, blader fra trær og blomster uttrykker naturens nerve. Flere av arbeidene kjennetegnes ved at de bærer direkte og sanselige avtrykk av naturen, mens andre byr på overraskende tolkninger av naturelementer og fenomener.
Hun bruker gjerne leiretyper som inneholder mye sand og struktur i kombinasjon med finere og lettere leiretyper for å skape en dialog mellom styrke og sårbarhet. Kombinasjon av oksyd og glasur bidrar til røffe og grove kontraster til det lyse og lette.

Foto: synlig.no

Arkitektur / Plan / Design og kunst

JSTARKITEKTER AS ble etablert i 2007 av sivilarkitekt MNAL Jan Støring. I dag har kontoret 5 medarbeidere.

Foto: synlig.no

Interiørarkitekt MNIL

Utdannet interiørarkitekt MNIL med hovedfag i interiørarkitektur og møbeldesign fra Kunsthøgskolene i Bergen og Oslo.Jeg er opptatt av å utarbeide helstøpte prosjekter hvor samspillet mellom mennesker og arkitektur står sentralt. Det jeg liker best ved å være interiørarkitekt er å bidra til å forme omgivelser, som i sin tur former oss som bruker dem. Ved å se på den store helheten kan jeg stille spørsmål ved organisering, praktisk tilrettelegging, rommenes sammenheng og rekkefølge.

Foto – Design – Hjemmesider

Synlig design og foto jobber med alt innen foto og design. Vi er spesielt erfaren innen arkitektur- og interiørfoto, samt ansatte-fotografering, men vi jobber også mye med produktfoto. Vi designer brosjyrer, designprofiler, logoer, cd-cover, bøker, visittkort osv. Vi har jobbet med design på produkter, f.eks. kort, servietter, tekstiler, kopper og kar. Hjemmesider bygd opp med WordPress er en annen spesialitet, som vi også holder kurs i.

Ole Tolstad

Som fotokunstner og grafiker har jeg utstillinger og yter tjenester innen trykksakfremstilling, utsmykning av næringslokaler og illustrasjon innen kommunikasjon og medier. Mine plakater og postkort med dør-motiver er meget populære. En rekke byer er nå ute på markedet.
Fra mitt andre ståsted i Tolfa nord for Roma i Italia arbeider jeg både innen kulturformidling og prosjektering i møtet mellom våre to land. Musikk, billedkunst, litteratur og kunsthåndverk vises i utstillinger og festivaler.
Gode kunnskaper innen italiensk språk og kultur i kontakt med lokalsamfunnet er min kilde.
I tillegg er jeg fast ansatt som på kommunikasjonsrådgiver på NTNU Fakultet for arkitektur og design.

Lysdesigner

Lysdesigner.

Siv Brobakken

Maleri og maleri-installasjoner

Jeg jobber med malerier i olje og akryl, i tradisjonelle og uventede formater og plasseringer i rommet. Utforsker fortrinnsvis problemstillinger knyttet til hvordan en gjennom maleriet kan fange øyeblikk, både for lenge siden og nærmere i tid. Røtter og tilhørighet er gjennomgangstema. Uttrykket oppstår gjerne i en kombinasjon av klassiske, figurative teknikker og abstrakte bildeflater inspirert av kunstnere som Rothko. Jeg har hatt flere separatutstillinger og deltatt på juryerte utstillinger.
Ta gjerne kontakt!