+47 480 54 002 post@atelierilsvika.no

Folk på huset

Interiørarkitekt og Sivilarkitekt MNAL

Vigdis Helmersen

Arkitektkontoret tegneARK as jobber med arkitektur i en stor bredde av faget. Arbeidene spenner fra eiendomsutvikling, byutvikling, reguleringsplaner, byggesøknader, prosjektering av boliger mm., interiøroppdrag og produktdesign. Kontoret består pr.i dag av meg, Interiørarkitekt og Sivilarkitekt MNAL Vigdis Helmersen.
Virksomheten har sentral godkjenning i tiltaksklasse 2 for Arkitekturprosjektering og Ansvarlig søker.
Jeg er utdannet sivilarkitekt(cand. arch.) ved Det Kgl. Danske Kunstakademi med master og diplom på By- og Landskabsplanlægning (nå urban design) i 1996. Interiørarkitekt master ved Skolen for Boligindretning i 1983 (nå Danmarks Designskole).
E-post: tegneark@gmail.com Tel: +47 95 92 06 10

Interiørdesigner

Arkipel Interiørdesign AS har bred erfaring når det gjelder prosjektering og gjennomføring av private og offentlige prosjekter. Har opparbeidet gode kontakter med lokale håndverkere. Vi legger stor vekt på kreative og funksjonelle løsninger, med fokus på miljø og universell utforming. Vi legger vekt på å forstå kundens behov og de økonomiske rammene.

Ekte varer

Håndverk – smak på ordet. Når et par hender virker, tilvirker, til det verker – først da oppstår det helt unike, det ekte og det vidunderlige.

Plan og offentlig forvaltning

For Plansmia AS er kunden i fokus, med sterk forankring i fag, lovanvendelse, prosess, leveranse og service. Plansmia AS har lang erfaring med offentlig forvaltning. Planprosesser kan være komplekse og betinger ofte samarbeid med andre fagområder for å få belyst problematikk i detalj.

En flerfaglig arkitekturbedrift

Agraff arkitektur – arkitekt i Trondheim, en flerfaglig arkitekturbedrift, stiftet i 2001. Agraff har etablert seg med helhetlig utforming av planer, bygninger og landskap, og har opparbeidet en mangfoldig portefolio med nasjonalt og internasjonalt anerkjente prosjekt. Agraff består av arkitekter, reguleringsarkitekter og landskapsarkitekter, og bruker bredden av vår kompetanse i prosjektene.

Design – illustratør

HØYDARE design og illustrasjon
Ane har bakgrunn fra Statens Høyskole for Kunst og Håndverk, linje for grafisk design og illustrasjon. De siste årene har jeg også arbeidet mye med produkt- og konseptutvikling for blant annet Olavsfestdagene, Trondheim Mikrobryggeri, Ringve Museum, Multiconsult og Kagge forlag.

Jeg har flere samarbeidspartnere innen ulike medier for å løfte større prosjekter og jeg initierer også egne prosjekter.

Keramikk og kunsthåndverk

Utdannet ved Kunstskolen i Trondheim og Bergen Kunsthåndverkskole mm. Jobber allsidig både med keramikk som kunsthåndverk, med utsmykninger og offentlige innkjøp – men også med kunst-prosjekt av forskjellig slag, uten at keramikk trenger å være en del av dette.

Foto: synlig.no

Kommunikasjon og design

Arc Giraff har i 16 år skisset og tenkt, designet og testet, kodet og innovert. Vi er et fullblods reklamebyrå som leverer de fleste reklametjenester fra design, strategi, konsept til tekniske løsninger og apper. Arc Giraff har avdelinger i Vadsø, Stavanger og Trondheim. Vi trives særlig i skjæringspunktet mellom kreativitet og strategisk markedsføring, og har derfor stor spennvidde i både uttrykk og løsninger.

Billedkunstner / kunsthistoriker

Billedkunstner og kunsthistoriker.

Visuell kunstner

Utdannet i faggruppe keramiske disipliner fra Kunstakademiet i Trondheim og Staatliche Akademie der Bildenden Künste Stuttgart 1974-79. Hun har arbeidet aktivt som keramiker med hovedvekt på keramisk skulptur i over 20 år. Fra 1985 utført 37 offentlige utsmykninger. Dyrnes har arbeidet med flere tverrfaglige samarbeidsprosjekt, bl.a. “Barns forlengede skolehverdag – utemiljø og det visuelle uttrykk” og ”Møteplassen og det estetiske miljø”. Jobber som kunstnerisk konsulent for stat, kommune og fylker. Er regionleder for Norske Kunsthåndverkere Midt-Norge. Er innkjøpt av Nasjonalmuseet og Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum, mottok Statens Garantiinntekter 1997.

Strategisk design & interiørarkitektur

FORMÅL
Vi har som formål å hjelpe oppdragsgiver med å finne praktiske løsninger og en visuell identitet som styrker bedriftens egenart og inntjening.

VÅRT FOKUSOMRÅDE
Det er kundens forretningsidé som er fundamentet for et vellykket prosjekt. Sammen med eier/ markeds- ansvarlig analyserer vi firmaet/ firmaets aktivitet slik det fremstår i dag, og hvordan man ønsker at det skal fremstå i fremtiden.»Branding» av produktet skal stå i fokus. I den fasen er det viktig at vi får innsyn i hvilke mål oppdragsgiveren har for sin virksomhet. Firmaets sjel må «fanges» slik at den kan gjenskapes i bl.a. rommessige opplevelser som «genetiske» avtrykk av forretningsidéen.

Foto: synlig.no

Økologisk produkt- og systemdesign

Forankret i industridesign, tar Gaia Trondheim utgangspunkt i menneskelige behov, økologi og estetikk i utforming av produkter og systemer. Prosjektene er rettet mot bygg, industri eller design for organisasjoner. Gaia Trondheim baserer seg på 10 års forsknings- og designerfaring.

Keramiske skulpturer

Møtet med andre mennesker og naturopplevelser er inspirasjonskilder for keramiker Elin Rødahl Thingnes.
I arbeidet med leira brukes ofte fysiske minner og gjenstander, det kan være pyntegjenstander, oldemors gamle blondegardiner, et kjolestoff eller en strikkejakke. Når de kjevles inn i leira skaper de unike mønstre som forteller historier. Strå, kornaks, blader fra trær og blomster uttrykker naturens nerve. Flere av arbeidene kjennetegnes ved at de bærer direkte og sanselige avtrykk av naturen, mens andre byr på overraskende tolkninger av naturelementer og fenomener.
Hun bruker gjerne leiretyper som inneholder mye sand og struktur i kombinasjon med finere og lettere leiretyper for å skape en dialog mellom styrke og sårbarhet. Kombinasjon av oksyd og glasur bidrar til røffe og grove kontraster til det lyse og lette.

Foto: synlig.no

Arkitektur / Plan / Design og kunst

JSTARKITEKTER AS ble etablert i 2007 av sivilarkitekt MNAL Jan Støring. I dag har kontoret 5 medarbeidere.

Foto: synlig.no

Interiørarkitekt MNIL

Utdannet interiørarkitekt MNIL med hovedfag i interiørarkitektur og møbeldesign fra Kunsthøgskolene i Bergen og Oslo.Jeg er opptatt av å utarbeide helstøpte prosjekter hvor samspillet mellom mennesker og arkitektur står sentralt. Det jeg liker best ved å være interiørarkitekt er å bidra til å forme omgivelser, som i sin tur former oss som bruker dem. Ved å se på den store helheten kan jeg stille spørsmål ved organisering, praktisk tilrettelegging, rommenes sammenheng og rekkefølge.

Journalist Anne-Lise Aakervik

Anne-Lise Aakervik har siden 2003 drevet Mediekompaniet som enkeltpersonforetak. Mediekompaniet har sin base i Trondheim og favner Midt-Norge fra Dovre i sør til Saltfjellet i nord – men jeg tar også oppdrag utenfor disse grensene. Jeg leverer tekst og bilder til dagspresse, fagblader, magasiner, og bøker. Med Trondheim som base skriver jeg blant annet om forskning, energi, kultur og kreative næringer.

Ole Tolstad

Som fotokunstner og grafiker har jeg utstillinger og yter tjenester innen trykksakfremstilling, utsmykning av næringslokaler og illustrasjon innen kommunikasjon og medier. Mine plakater og postkort med dør-motiver er meget populære. En rekke byer er nå ute på markedet.
Fra mitt andre ståsted i Tolfa nord for Roma i Italia arbeider jeg både innen kulturformidling og prosjektering i møtet mellom våre to land. Musikk, billedkunst, litteratur og kunsthåndverk vises i utstillinger og festivaler.
Gode kunnskaper innen italiensk språk og kultur i kontakt med lokalsamfunnet er min kilde.
I tillegg er jeg fast ansatt som på kommunikasjonsrådgiver på NTNU Fakultet for arkitektur og design.

Foto – Design – Hjemmesider

Synlig design og foto jobber med alt innen foto og design. Vi er spesielt erfaren innen arkitektur- og interiørfoto, samt ansatte-fotografering, men vi jobber også mye med produktfoto. Vi designer brosjyrer, designprofiler, logoer, cd-cover, bøker, visittkort osv. Vi har jobbet med design på produkter, f.eks. kort, servietter, tekstiler, kopper og kar. Hjemmesider bygd opp med WordPress er en annen spesialitet, som vi også holder kurs i.

Tekstildesign

Lysdesigner

Lysdesigner.

Tekstforfatter

Oversetter og tekstforfatter med 20 års erfaring som frilanser innen tekstproduksjon, oversettelse og informasjonsarbeid i Norge og Skandinavia. Tilrettelegging og kvalitetssikring av produkt- og bedriftsprofiler samt mediehåndtering og omdømmebygging. Tekst, reklame, film, foto, kultur, kunst og sosiale medier. Mastergrad i filmvitenskap. Medlem av NFF – Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening.

Bærekraftig, skandinavisk design

MØRCK er et norsk motemerke grunnlagt av Marianne Mørck for å skape en high-end mote basert på kvalitetsskinn og tekstiler innenfor en ramme for etisk og bærekraftig produksjon. Hennes erfaring fra design og produksjon av korsetter og andre ortopediske støtteprodukter støttes av partnerskap med datteren og tekstilkunstner Monika Mørck.
MØRCK kombinerer gamle materialetradisjoner med moderne design og solid håndverk. De benytter skinn fra laks, reinsdyr, geit og lam i kolleksjonene og jobber tett med ledende garverier. Naturlige og tradisjonelle materialer slås sammen i en moderne mote kontekst.
Den første MØRCK-kolleksjonen ble utgitt i 2015. Kort tid etter ble MØRCK invitert til å presentere sine lakseskinnkreasjoner under klimakonferansen COP21 i Paris og delta på seminaret og moteshowet «Changer la mode pour le climat”.

MØRCK is a Norwegian design house founded by Marianne Mørck to create high-end fashion based on quality leathers and fabric within a frame of ethical and  sustainable production. Her experience from design and production of corsets and other orthopaedic support products is supported by partnership with her daughter and textile artist Monika Mørck. 
The brand combines ancient material traditions with modern design and solid craftmanship. They have introduced leather from  salmon, reindeer, goat and lamb in their collections and are working closely with leading tanneries. Natural and traditional materials are merged into a contemporary fashion context.

 

 

Kunsthåndverk / tekstil

Jeg har hovedfag fra Kunsthøyskolen i Oslo med fordypning i strikking på strikkemaskin. Bor og arbeider i Trondheim med verksted på Atelier Ilsvika. Som klesdesinger har jeg jobbet i småskala . Jeg strikker mest kjoler og klær for damer, og er spesielt glad i å strikke striper og å sette sammen farger slik at hvert plagg blir unikt. De siste årene har jeg mest jobbet med Human Knitting Machine, et strikkeprosjekt i interaksjon med publikum. Produksjonen har turnert med Den Kulturelle skolesekken siden 2013, og har også vært vist på utstillinger som romlig installasjon strikket med publikum som deltagere. Jeg jobber også som kurator, og har blant annet kuratert NKs temautstilling “Skreddersydd”, som ble vist på Trøndelag senter for Samtidskunst i 2014.