+47 480 54 002 post@atelierilsvika.no

Folk på huset

Leietakere:

Disse fine folka holder til på Atelier Ilsvika akkurat nå.

Tuda Muda

Yinlin Kong

Tuda Muda

Wanda Filarowski

Kathrine Berg

Line Diemer Lyng Jorgensen

Keramikk og kunsthåndverk

Jeg er utdannet ved Kunstskolen i Trondheim og Bergen Kunsthåndverkskole.

Jobber allsidig både med keramikk som kunsthåndverk, med utsmykninger og offentlige innkjøp – men også med kunst-prosjekt av forskjellig slag. Jobber også med formidling av kunstprosjekt, særlig mot barn og unge. Tilbrakte mange år i Lofoten hvor jeg også jobbet endel med scenografi. Nå er jeg godt plantet i Trondheim, på kontor og atelier-fellesskapet Atelier Ilsvika. 

Interiørarkitekt og Sivilarkitekt MNAL

Arkitektkontoret tegneARK as jobber med arkitektur i en stor bredde av faget. Arbeidene spenner fra eiendomsutvikling, byutvikling, reguleringsplaner, byggesøknader, prosjektering av boliger mm., interiøroppdrag og produktdesign. Kontoret består pr.i dag av meg, Interiørarkitekt og Sivilarkitekt MNAL Vigdis Helmersen.
Virksomheten har sentral godkjenning i tiltaksklasse 2 for Arkitekturprosjektering og Ansvarlig søker.
Jeg er utdannet sivilarkitekt(cand. arch.) ved Det Kgl. Danske Kunstakademi med master og diplom på By- og Landskabsplanlægning (nå urban design) i 1996. Interiørarkitekt master ved Skolen for Boligindretning i 1983 (nå Danmarks Designskole).

E-post: tegneark@gmail.com Tel: +47 95 92 06 10

Keramiske skulpturer

Møtet med andre mennesker og naturopplevelser er inspirasjonskilder for keramiker Elin Rødahl Thingnes.
I arbeidet med leira brukes ofte fysiske minner og gjenstander, det kan være pyntegjenstander, oldemors gamle blondegardiner, et kjolestoff eller en strikkejakke. Når de kjevles inn i leira skaper de unike mønstre som forteller historier. Strå, kornaks, blader fra trær og blomster uttrykker naturens nerve. Flere av arbeidene kjennetegnes ved at de bærer direkte og sanselige avtrykk av naturen, mens andre byr på overraskende tolkninger av naturelementer og fenomener.
Hun bruker gjerne leiretyper som inneholder mye sand og struktur i kombinasjon med finere og lettere leiretyper for å skape en dialog mellom styrke og sårbarhet. Kombinasjon av oksyd og glasur bidrar til røffe og grove kontraster til det lyse og lette.

Foto: synlig.no

Strategisk design & interiørarkitektur

FORMÅL
Vi har som formål å hjelpe oppdragsgiver med å finne praktiske løsninger og en visuell identitet som styrker bedriftens egenart og inntjening.

VÅRT FOKUSOMRÅDE
Det er kundens forretningsidé som er fundamentet for et vellykket prosjekt. Sammen med eier/ markeds- ansvarlig analyserer vi firmaet/ firmaets aktivitet slik det fremstår i dag, og hvordan man ønsker at det skal fremstå i fremtiden.»Branding» av produktet skal stå i fokus. I den fasen er det viktig at vi får innsyn i hvilke mål oppdragsgiveren har for sin virksomhet. Firmaets sjel må «fanges» slik at den kan gjenskapes i bl.a. rommessige opplevelser som «genetiske» avtrykk av forretningsidéen.

Foto: synlig.no

Økologisk produkt- og systemdesign

Forankret i industridesign, tar Gaia Trondheim utgangspunkt i menneskelige behov, økologi og estetikk i utforming av produkter og systemer. Prosjektene er rettet mot bygg, industri eller design for organisasjoner. Gaia Trondheim baserer seg på 10 års forsknings- og designerfaring.

Form og formidling

Infinitiv er et design- og kommunikasjonsbyrå med lang erfaring med små og store kunder, fra kunsthåndverkere til internasjonale selskaper, fra festivaler til offentlige etater.

Vi leverer et bredt spekter av tjenester som nettsider og apper, grafisk design, trykksaker, profilerings- og standmateriell, produktdesign, film, foto, tekst, synlighet på nett og sosiale medier.

Infinitiv er en sammenslåing av Synlig design og foto, ARC Giraff, Høydare design og illustrasjon og Tarje Skjeftstad.

Arkitektur / Plan / Design og kunst

JSTARKITEKTER AS ble etablert i 2007 av sivilarkitekt MNAL Jan Støring. I dag har kontoret 5 medarbeidere.

Foto: synlig.no

Ekte varer

Håndverk – smak på ordet. Når et par hender virker, tilvirker, til det verker – først da oppstår det helt unike, det ekte og det vidunderlige.

Interiørarkitekt MNIL

Utdannet interiørarkitekt MNIL med hovedfag i interiørarkitektur og møbeldesign fra Kunsthøgskolene i Bergen og Oslo.Jeg er opptatt av å utarbeide helstøpte prosjekter hvor samspillet mellom mennesker og arkitektur står sentralt. Det jeg liker best ved å være interiørarkitekt er å bidra til å forme omgivelser, som i sin tur former oss som bruker dem. Ved å se på den store helheten kan jeg stille spørsmål ved organisering, praktisk tilrettelegging, rommenes sammenheng og rekkefølge.

Plan og offentlig forvaltning

For Plansmia AS er kunden i fokus, med sterk forankring i fag, lovanvendelse, prosess, leveranse og service. Plansmia AS har lang erfaring med offentlig forvaltning. Planprosesser kan være komplekse og betinger ofte samarbeid med andre fagområder for å få belyst problematikk i detalj.

Gjenbruk, upcycling, oppussing

Pål Aarnseth er mannen bak Pål sine møbler. På sitt verksted i arbeidsfellesskapet Atelier Ilsvika på Ilsvika pusser, skraper, maler og filer han for å ta tilbake gamle skatter fra en tid hvor møbler var laget for å vare lenge. Han er også veldig opptatt av å bevare den gamle tradisjonen i håndverket med behandling av solid treverk med linolje, voks og bruke «old- fashion» naturmaling. Og det å kunne gjenbruke gamle møbler og lamper er som vi alle vet, alltid bra for miljøet vårt.

Siv Brobakken

Maleri og maleri-installasjoner

Jeg jobber med malerier i olje og akryl, i tradisjonelle og uventede formater og plasseringer i rommet. Utforsker fortrinnsvis problemstillinger knyttet til hvordan en gjennom maleriet kan fange øyeblikk, både for lenge siden og nærmere i tid. Røtter og tilhørighet er gjennomgangstema. Uttrykket oppstår gjerne i en kombinasjon av klassiske, figurative teknikker og abstrakte bildeflater inspirert av kunstnere som Rothko. Jeg har hatt flere separatutstillinger og deltatt på juryerte utstillinger.
Ta gjerne kontakt!

Arkitekturfotograf

Kristoffer Wittrup er en dansk kommersiell fotograf med base i Trondheim. WITTRUP AS har erfaring innen for alle fotografiets sjangrer, like fra portrett- og bedriftfotografering til reklamefotografiets nisjer som arkitektur-, mat- og produktfotografi.
WITTRUP AS holder til i Atelier Ilsvika med et fantastisk studio, men er selvfølgelig alltid på farten, hvis dere f.eks. ønsker fotograferingen til dere. Du er alltid velkommen til en uforpliktende prat!

Ole Tolstad

Som fotokunstner og grafiker har jeg utstillinger og yter tjenester innen trykksakfremstilling, utsmykning av næringslokaler og illustrasjon innen kommunikasjon og medier. Mine plakater og postkort med dør-motiver er meget populære. En rekke byer er nå ute på markedet.
Fra mitt andre ståsted i Tolfa nord for Roma i Italia arbeider jeg både innen kulturformidling og prosjektering i møtet mellom våre to land. Musikk, billedkunst, litteratur og kunsthåndverk vises i utstillinger og festivaler.
Gode kunnskaper innen italiensk språk og kultur i kontakt med lokalsamfunnet er min kilde.
I tillegg er jeg fast ansatt som på kommunikasjonsrådgiver på NTNU Fakultet for arkitektur og design.